In september 2019 heeft Solisplan een Autarco totaaloplossing geïnstalleerd bij Fokvarkensbedrijf Netterden. Een systeem van betrouwbare en krachtige Autarco MC zonnepanelen, mét verzekerde kWh-garantie.

Voor het varkensbedrijf is het belangrijk om een zo laag mogelijke CO2-footprint te hebben en met solar kunnen ze nu geheel zelfvoorzienend zijn. Ook was het belangrijk voor ze dat de gemaakte investering verzekerd was en met de kWh-garantie lopen ze nu geen risico.

Totaal vermogen

463 kWp

Zonnepanelen

1.520x MC van 305 Wp
Meer info

Omvormers

8x Autarco UX omvormers
Meer info

Montagesysteem

Apex R5
Meer info

Dealer

Solisplan

Een totaaloplossing van krachtige en betrouwbare Autarco MC zonnepanelen


Dit zonnestroomsysteem van 463 kWp bestaat uit 1.520 Autarco MC zonnepanelen waarvan de opbrengst wordt omgevormd door zes Autarco UX omvormers van 50 kW en twee van 60 kW. Deze MC zonnepanelen hebben een zeer hoge kleurconsistentie en zijn zeer krachtig met een vermogen van 305 Wp. Hierdoor heeft dit paneel momenteel de hoogste prijs-kwaliteit verhouding.

Fokvarkensbedrijf Netterden is de begunstigde van de unieke kWh-garantie, dankzij de Autarco totaaloplossing van omvormers en zonnepanelen. Solisplan heeft met onze innovatieve Helios software het systeem exact getekend. Deze software berekent automatisch de verwachte opbrengst van het systeem; een opbrengst van ruim 484 MWh in het eerste jaar. Dit is verzekerd door de Stichting kWh-garantie en voor iedere gemiste kWh ontvangt het bedrijf een financiële compensatie. Dit betekent dat de business case die berekend is sowieso gehaald gaat worden. Een zeer veilige en betrouwbare investering dus.

“De kWh-garantie is van grote waarde voor ons omdat we nu geen risico lopen met deze investering.”

Jos Rijk – Medevennoot

Profiteren van de SDE+ subsidie


Het financiële model van dit soort projecten in Nederland wordt voornamelijk aangestuurd door de SDE+ subsidie. Dit is een subsidie voor het produceren van hernieuwbare energie, waarbij de overheid de marktwaarde van geproduceerde energie garandeert over een termijn van 15 jaar. In andere woorden; de eerste 15 jaar ontvang je een cash subsidie voor iedere opgewekte kWh. Op het moment is dit bedrag net iets lager dan €0.10/kWh, dus onze verzekerde kWh-garantie met een compensatiebedrag van €0.10/kWh en een termijn van 15 jaar past dus perfect.

3 korte vragen aan Jos Rijk, medevennoot Fokvarkensbedrijf Netterden


Waarom is een solar totaaloplossing belangrijk voor jullie?

Wij kozen voor een totaaloplossing van Autarco zodat we volledig ontzorgd konden worden door één partij in het gehele proces. De installatie is vlekkeloos verzorgd door een Erkende Dealer van Autarco, Solisplan. Ze zorgden ervoor dat tijdens de installatie de bedrijfsactiviteiten niet onderbroken werden.


Wat is de reden dat jullie verduurzamen met solar?

Voor ons is het belangrijk om een zo laag mogelijke CO2-footprint te hebben en met solar kunnen we geheel zelfvoorzienend zijn binnen ons fokvarkensbedrijf.


Wat is voor jullie de meerwaarde van een business case met kWh-garantie?

De kWh-garantie is van grote waarde voor ons omdat we nu geen risico lopen met deze investering. Mocht het systeem in de toekomst minder opbrengen dan vooraf berekend dan ontvangen wij per gemiste kWh een financiële compensatie, hierdoor zijn we zeker van het behalen van de business case die uitgerekend is.

Geïnteresseerd? Ontvang een gratis dakscan en een van onze Erkende Dealers neemt contact met je op.

Interesse om een Erkende Dealer van Autarco te worden? Klik hier voor meer informatie.