In deze editie van de Dealer Spotlight zetten we ETB van Lanen in het zonnetje. Met 40+ jaar ervaring in elektrotechniek zijn ze een echte aanwinst voor ons dealernetwerk met een focus op business to business.

ETB van Lanen verkoopt en installeert elektrotechnische installaties binnen de agrarische sector, utiliteit & industrie en woningbouw. Recentelijk hebben ze de werkzaamheden uitgebreid met solar. De combinatie van de Autarco totaaloplossing en de werkzaamheden aan de AC kant zorgt voor een mooi totaalpakket richting de eindklant. We spraken met directeur Lamfred van Lanen bij een van de recente solar projecten. We stelden hem een aantal vragen over zijn bedrijf, solar en de samenwerking met Autarco.

Meer dan 40 jaar ervaring

ETB van Lanen heeft meer dan 40 jaar ervaring met elektrotechniek.

Autarco totaaloplossing

Levert en installeert alle componenten van een Autarco totaaloplossing inclusief kWh-garantie.

Werkt voor B2B

ETB van Lanen focust op de agrarische sector, utiliteit & industrie en woningbouw.

Het installeren van een 294 kWp Autarco systeem


In april 2020 heeft ETB van Lanen een Autarco totaaloplossing verkocht aan agro-ondernemer Jan de Haas in Beers, waarna ze deze in mei hebben geïnstalleerd. Een systeem met een totaal vermogen van 294 kWp bestaande uit 878 krachtige MHE-serie zonnepanelen.

“Dit zonnestroomsysteem is een van de vele stappen die ze nemen om het agro-bedrijf te verduurzamen. Het systeem bestaat volledig uit Autarco producten waardoor het zeer hoge prestaties kan leveren, betrouwbaar is en veilig. Hierdoor kan Autarco ook de prestaties garanderen en dat geeft mij veel vertrouwen waardoor ik nu solar durf te verkopen aan klanten die we al jaren hebben”, zegt Lamfred van Lanen

Dit systeem is vooraf gemodelleerd in Autarco’s gratis Helios design software. Een van de mogelijkheden is het modelleren van het legplan op accurate luchtfoto’s. Helios rekent automatisch de verwachte opbrengst uit en na akkoord kan met één klik een bestelling geplaatst worden van alle benodigde materialen.

“Met Helios kunnen we een accuraat legplan maken op luchtfoto’s. Op deze manier kunnen we het systeem vooraf al optimaliseren, maar ook richting de klant het systeem alvast visualiseren. We kunnen gemakkelijk een projectrapport exporteren als PDF en die digitaal opsturen naar de klant of toevoegen aan de geprinte offerte. Klanten reageren heel positief op dit rapport aangezien ze alle benodigde informatie kunnen zien in één overzicht.”

“De verzekerde prestatiegarantie van Autarco onderscheidt ze écht van andere merken en is voor mij een belangrijke USP in het verkoopproces.”

Lamfred van Lanen – Directeur

3 korte vragen aan directeur Lamfred van Lanen


Hoe bevalt de ondersteuning van Autarco?

De samenwerking met Autarco bevalt erg goed, ze komen afspraken na en leveringen zijn mooi op tijd. Communicatie is snel en efficiënt en als er een probleem is hebben ze dat zo opgelost. De meeste problemen kunnen op voorhand al voorkomen worden door de Helios software van Autarco, waarmee we accuraat het systeem kunnen modelleren en voor de installatie optimalisaties kunnen ontwerpen.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van een Autarco systeem?

Alle producten zijn van één merk, Autarco. Van de omvormer, tot het montagesysteem, de kabels en de zonnepanelen, alle producten zijn gemaakt door Autarco en werken perfect samen. Hierdoor kan Autarco ook een productiegarantie afgeven (kWh-garantie) en dat onderscheidt ze écht van andere merken. Dit is voor mij ook een belangrijke USP tijdens het verkoopproces.

Wat is de belangrijkste reden dat je graag samenwerkt met Autarco?

De belangrijkste reden is de verzekerde kWh-garantie. We hebben jarenlange relaties met onze klanten en die ga ik niet op het spel zetten door zomaar een solar installatie te verkopen. Met Autarco heb ik heel veel vertrouwen in de systemen, de prestaties en de veiligheid. Hierdoor durf ik nu ook zonnestroomsystemen te verkopen aan mijn klanten.

Zonnestroomsysteem van 294 kWp


In mei 2020 heeft ETB van Lanen een Autarco totaaloplossing verkocht en geïnstalleerd aan agro-ondernemer Jan de Haas. Een krachtig systeem van 878 MHE-serie zonnepanelen en UX omvormers.

Meer informatie

Wil je echte waarde bieden?Wordt een Erkende Dealer.

Doe mee! Als Autarco partner profiteer je ook van aantrekkelijke diensten en uitgebreide marketingondersteuning.

Doe met ons mee!