In november 2019 heeft Van Herp Solar Solutions een Autarco totaaloplossing geïnstalleerd op de daken van het Sint-Janslyceum in ‘s-Hertogenbosch. Dit is een systeem bestaande uit krachtige Autarco MHE zonnepanelen, mét verzekerde kWh-garantie.

De school vindt het belangrijk om bij te dragen aan een betere wereld en leefomgeving door het opwekken van zonne-energie. Sinds de solar installatie zijn ze bewuster geworden van het stroomverbruik en hoeveel ze opwekken met de zonnepanelen.

Totaal vermogen

245 kWp

Zonnepanelen

732x MHE van 335 Wp
Meer info

Omvormers

4x Autarco omvormers
Meer info

Montagesysteem

Matrix symmetrisch
Meer info

Installateur

Van Herp Solar Solutions

Een totaaloplossing van 732 krachtige Autarco MHE zonnepanelen


Dit zonnestroomsysteem van 245 kWp bestaat uit 732 Autarco MHE zonnepanelen waarvan de opbrengst wordt omgevormd door twee Autarco UX omvormers van 60 kW en twee XLX omvormers van 25 kW. De MHE-serie zijn nieuwe en innovatieve zonnepanelen, bestaande uit 120 halfcut cellen met multi-wire technologie. Deze hebben geen traditionele bus-bars meer wat zorgt voor een superieure betrouwbaarheid en hoge prestaties.

Sint-Janslyceum is de begunstigde van de unieke kWh-garantie, dankzij de Autarco totaaloplossing van omvormers en zonnepanelen. Het systeem is van tevoren ontworpen in onze Helios software. Met behulp van accurate luchtfoto’s en innovatieve calculaties kan Helios automatisch de verwachte opbrengst van het systeem berekenen; een opbrengst van ruim 218 MWh in het eerste jaar. Dit is verzekerd door de Stichting kWh-garantie en voor iedere gemiste kWh ontvangt de school een financiële compensatie. Dit betekent dat de business case die berekend is sowieso gehaald gaat worden. Een zeer veilige en betrouwbare investering dus.

“Wij willen maatschappelijk ons steentje bijdragen aan een betere wereld en leefomgeving.”

Dorien van de Camp – Eerste medewerker facilitair

3 korte vragen aan Dorien van de Camp, eerste medewerker facilitair


Waarom hebben jullie gekozen voor een Autarco oplossing?

We hebben voor Autarco gekozen vanwege de vakkundige uitleg over hun producten. De solar totaaloplossing die ze bieden sprak ons aan, omdat de producten dan allemaal van één merk zijn. Dit is zeer belangrijk voor optimale prestaties en veiligheid. Daardoor kunnen ze ook de kWh-garantie bieden waardoor we zeker zijn dat de business case die berekend is gehaald gaat worden. De service en ondersteuning bevalt ook goed, het systeem wordt automatisch gemonitord op afstand en bij een storing wordt er aan de bel getrokken.

Wat is de reden dat jullie verduurzamen met solar?

Wij willen als school maatschappelijk ons steentje bijdragen aan een betere wereld en leefomgeving. Daarnaast is het natuurlijk erg mooi meegenomen dat we kosten kunnen besparen op onze energierekening.

Hoe is de samenwerking met de installateur gegaan?

De samenwerking met de installateur ging super, we werden op de hoogte gehouden van de werkzaamheden en ze waren goed ingespeeld op Autarco.

Geïnteresseerd? Ontvang een gratis dakscan en een van onze Erkende Dealers neemt contact met je op.

Interesse om een Erkende Dealer van Autarco te worden? Klik hier voor meer informatie.