Als het gaat over veiligheid worden we vaak vergeleken met SolarEdge, dus we hebben de verschillen in een overzichtelijke tabel bij elkaar gezet voor onze dealers en toekomstige klanten. Wel zo makkelijk.

Mismatch van connectoren


Als leverancier van totaaloplossingen kunnen we garanderen dat alle connectoren die worden geleverd met een commercieel Autarco-systeem, de originele MC4-connectoren van Staubli zijn. Op de zonnepanelen, op de omvormers, op de aansluitingen tussen rijen en de eventueel meegeleverde losse connectoren. Het is onmogelijk voor een componentmerk om dit relatief eenvoudige voordeel gemakkelijk te evenaren.

Zelfs SolarEdge, die de veiligheidsboodschap zo sterk en consequent onder de aandacht brengt, is niet in staat om de belangrijkste oorzaak van brand in zonnesystemem adequaat te beheersen, omdat ze uiteindelijk niet weten met welke connectoren hun optimizers aan de zonnepanelen zullen worden gekoppeld.

Prestatie van optimizers


Er zijn talloze cases waar optimizers van nut zijn, zeker wanneer er veel schaduw op de panelen valt, maar hun voordelen worden vaak overschat. We raden je van harte aan dit onderzoeksrapport te lezen, dat overeenkomt met onze praktijkervaring in gerealiseerde systemen. Dit onderzoek toont aan dat zonnestroomsystemen in het algemeen een hoger rendement hebben wanneer er geen optimizers worden toegepast.

Geïnteresseerd? Ontvang een gratis dakscan en een van onze Erkende Dealers neemt contact met je op.

Interesse om een Erkende Dealer van Autarco te worden? Klik hier voor meer informatie.