De nieuwste generatie Autarco omvormers zijn voorzien een interne PELD-functie. PELD staat voor Power Export Limiter Device en is bedoeld om te voorkomen dat een bepaalde vermogenswaarde wordt overschreden. Autarco levert al langer de PELD als los product met name voor grotere installaties. Voor kleinere installaties is een ingebouwde PEL-functie meer kosten-effectief: er is alleen nog een externe meter nodig om het opgewekte vermogen te meten.

De Interne PEL-functie vergelijkt de gemeten waarde met de ingestelde waarde en regelt automatisch het vermogen van de omvormer. De PEL-functie is in 2 gevallen zeer nuttig:

  1. Het vermogen naar het net moet begrensd worden omdat de kabels of zekering geen hoger vermogen aankunnen
  2. De netbeheerder eist dat er geen of beperkt energie mag worden teruggeleverd.

Als voorbeeld: stel dat de wasmachine aan staat met 1000 Watt verbruik en er 2000 Watt mag worden teruggeleverd, dan zal de PELD automatisch de omvormer begrenzen op 3000 Watt.  

Door het verbruik zodanig te kiezen dat dit samenvalt met de periodes van hoogste productie, kunt u uw opgewekte energie zoveel mogelijk zelf gebruiken. Op het moment dat de netbeheerder weer meer energie toelaat, kunt u de interne PEL-functie weer uitschakelen.

Bekijk onze nieuwe generatie omvormers hier