De nieuwe software update zorgt voor significante verbeteringen in 2 onderdelen van Helios:

  • Verbeterde manier om panelen in te tekenen
  • Efficiëntere ballastplannen

Dankzij technische verbeteringen in Helios kun je nu eenvoudiger en stabieler legplannen modelleren, waardoor jij sneller van ontwerp naar offerte kunt gaan. Het is makkelijker geworden om panelen te selecteren, te verplaatsen, te kopiëren en worden dilataties in de arrays automatisch en duidelijk ingetekend.

Daarnaast wordt er nu gebruik gemaakt van een nieuwe, meer nauwkeurige ballastberekening voor het Autarco Matrix montagesysteem. Hiermee wordt de ballast preciezer geplaatst, waardoor een legplan niet zwaarder wordt dan nodig. Met deze update kunnen nu ook ballastplannen voor het Matrix Symmetrical montagesysteem worden gemaakt.