Autarco presenteert het nieuwe Apex R6 montagesysteem

Autarco introduceert het verbeterde Apex R6 montagesysteem. Dit systeem is beschikbaar voor dakmontage van zonnepanelen met een verstelbare dakhaak voor schuine daken, een waveclip voor golfplaat daken en stokbouten met L-haak. Duidelijke voordelen van de Apex R6 zijn de simpel verstelbare rails die zowel van boven naar beneden als van rechts naar links te verstellen is en het feit dat er tijdens de montage geen gebruik hoeft te worden gemaakt van losse moertjes en boutjes. Dankzij de slimme en stabiele constructie van de R6, is ultrasnelle montage mogelijk terwijl de zonnepanelen optimaal en veilig worden ondersteund.

Het R6 montagesysteem is leverbaar vanaf begin juni 2022 en is onderdeel van de complete totaaloplossing van Autarco.

Het Apex R6 montage systeem

Het Apex R6 montage systeem van Autarco biedt ultieme flexibiliteit en installatiegemak dankzij een verstelbare rails, ‘glijdende’ klemmen die wel tot 10 keer herbruikbaar zijn en een middenklem met potentiaalvereffening. Verder hoeft een PV installateur geen gebruik meer te maken van losse boutjes of moertjes tijdens de installatie.

Andere belangrijke eigenschappen van dit systeem zijn:

  • Bereik van 40 mm om de railhoogte aan te passen;
  • Eenvoudig aan te brengen zwarte stijlvolle eindkap;
  • Bouten zijn voorzien van een TORX-30 kop;
  • Alle bevestigingen zijn voorzien van een “railverbinder”

Ontwikkeld samen met PV installateurs

Om een zo efficiënt mogelijk systeem te creëren hebben wij de R6 maanden uitvoerig getest samen met een aantal ervaren PV installateurs. De feedback die wij na deze testinstallaties hebben ontvangen hebben wij gebruikt om het systeem verder te optimaliseren en één van de gebruiksvriendelijkste montagesystemen voor zonnepanelen te ontwikkelen.

Contact
Verzoeken voor verdere informatie over dit persbericht kunnen worden gestuurd naar marketing@autarco.com.

Lees hier meer over de Apex R6